Családi szoba
Parasztház
Pince
Bor-nyugalom
Tornác
Parasztház
Medence
Kert

Vendégházunk közelében található: történelmi, kulturális, szabadidős, illetve gasztronómiai élményt nyújtó programlehetőségek:

    Városunkban működő közösségi Fürdő és Wellnessház tökéletes lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, ellazulásra, vagy akár a sportolásra is. Úszómedencéje, valamint  fallabda pályája testmozgás lehetőségét, szaunái, gőzkamrája, jakuzzija, sókamrája az ellazulást biztosítja a vendégek számára.    

Szerencs város történelmi és kulturális fő attrakciója  a város szívében található Rákóczi Vár és Múzeum. Amely  műemlékein, és kiállításain keresztül betekintést nyújt    többek között Rákóczi Zsigmond korába, illetve ipartörténeti kiállításán keresztül a valamikor nagy hírű  csokoládégyár történetébe. A vár és a hozzátartozó várkert, illetve a köré épült történelmi városrész tekinthető a város emblematikus képének.     

 Az ideérkezőknek további kulturális látnivalót a Turisztikai Központ állandó kiállításai tartogatnak: Régi játékok és csokoládészobrok; Veterán motorok; valamint Kiss Roóza Ilona kerámia kiállításai.     

Szerencs város illetve az azt körülölelő hegyek látképe legszebben, a városunk feletti Aranka tető kilátójából tárul elénk. A Tokaji Kopasz hegy, valamint a Zemplén   hegység vonulatai rabul ejtik a szemet.  

Egy kellemes kirándulás, valamint a kulturális örökségek megtekintése után mindig jól esik egy kiadós finom étel. Városunk vendéglátó helyei közül bátran ajánlhatom a Zalán Restaurant & Catering -et, a   Buffalo Bill Western éttermet, illetve Rákóczi 27 söröző és pizzériát.  

Ha már Tokaj hegy alján járunk, ne felejtkezzünk el arról a tényről, hogy országunk történelmi borvidékei közül magasan kiemelkedik a Tokaji. Nem véletlen hogy nemzeti   Himnuszunk soraiba is bekerült: "Tokaj szőlővesszein Nektárt csepegtettél." Kár lenne úgy elmenni -e vidékről, hogy meg sem kóstoljuk az itt termet szőlő egyedi ízvilágú borait. Helyi borászaink előzetes egyeztetés alapján egész évben szívélyesen fogadják az ide érkező turistákat.Mi a Butella Szőlőbirtokot és Béres László Pincészetét ajánljuk! 

Aki szereti a halat, de nem csak enni hanem megfogni is, annak nagyszerű kikapcsolódást nyújt a vendégházunktól alig több mint egy kilométerre levő Árpád Hegyi horgásztó. Amíg ön a "zsinórt áztatja" családja kikapcsolódhat a játszótéren, vagy az állatsimogatóban.  Az sem gond ha a horog végére nem kerül semmi, (aminek azért kicsi az esélye) mert a helyi halsütöde egész évben várja vendégeit.  

Vadászati letőség a Kelet Zempléni Vadásztársaság vadászterületén. Feltételekről érdeklődni telefonon: a +3647560099 számon lehet. 

 

Teljesség igénye nélkül, a környező településeken fellelhető kulturális örökségek, valamint szabadidős programlehetőségek:

 

 Rátkai őslakosság kultúráját, hagyományait, népszokását bemutató műemlékké nyilvánított és tájházként berendezett parasztház. Mely maradandó emléket állít a település múltjának, és  ezáltal az ide látogatók megismerhetik őseik életvitelét, használati tárgyait és szokásait.

 Tokaj Hegyalja története szorosan összefűződik a valamikor népes létszámban köztünk élő, magukat magyaroknak valló zsidóság történetével. Nekik és az Ő általuk képviselt értékeknek állít emléket, a mádi zsinagóga és rabbiképző, valamint az emlékhelyeket bemutató "Csodarabbik útja" web oldal.

Tokaj Hegyalja számtalan pazar kilátást biztosító kilátóval, vagy kilátóponttal rendelkezik. Szerencs Aranka tetői kilátó; Panoráma kilátó-pont Bodrogkersztúr; Tokaj,  Finánc dombi-kilátó;  Sárga borház csárda fölött található "Disznókő" kilátó; TV torony, illetve Áldó Krisztus szobor Tarcal; Simai kilátó. 

 A Zemplén csodálatos, rengeteg látnivalót, és kirándulási lehetőséget biztosít. Talán egyik legismertebb helye a Sárospataktól nem messze található Megyer-hegyi Tengerszem. E-természetvédelmi terület több útvonalon is megközelíthető, (egyik sem nehéz vagy fárasztó) az útvonal választásnál az itt eltöltött idő lehet mérvadó.

 Szálláshelyünk 50 km-es körzetében több hévizes, illetve gyógyvíznek minősített strandfürdő található. Ezek közül kiemelendő a Miskolc-Tapolcai Barlang fürdő, a Tiszaújvárosi Gyógy és Strand fürdő, valamint a Sárospataki Végardó fürdő.

Várakban sincs hiány a Zemplénben: Szerencs, Boldokőváralja, Regéc, Fűzér, Sátoraljaújhely, és Sárospatak településeken találunk látogathatókat.   Ezek  közül az elmúlt években újult meg a Regéci, illetve Fűzéri vár. A szerencsi után hozzánk legközelebbi: a  boldogkői vár. Amely a Hernád folyó völgyének keleti oldalán, Boldogkőváralja közvetlen közelében emelkedő sziklaszirten álló középkori vár. A miocénben keletkezett andezittufa Bodókő-hegy, melyen a vár áll, a Zempléni Tájvédelmi Körzet része. A táj szépsége, illetve a vár viszonylagosan jó állapota miatt kedvelt túracélpont, az Országos Kéktúra egyik állomása. 

Telkibányától alig 5 km-re, vadregényes környezetben tárul elénk Királykút, pontosabban Mátyás király kútja, mely a Zempléni-hegység egyik ismert és kedvelt kirándulóhelye. Az országút déli oldalán található, nyáron is jéghideg vizű kút elnevezése Mátyás király és Szép Ilonka romantikus találkozásának legendáját őrzi. A kúttól néhány méterre Szép Ilonka jelképes sírja található.

 Aki  "Hegyalját" felkeresi, és szereti az épített örökségeket az sok felújított kastélymúzeumot és szállót talál itt. Ezek közül számos látogatható. A teljesség igénye nélkül legyen itt ízelítőnek néhány település és az ott található kastély(ok):  Erdőbénye, Erdőfénye kastélyszálló; Golop, Ó és Új Vay kastély; Monok, Andrássy és Monaky kastélyok; Mád, Borsay valamint Rákóczi-Aspermont kastély; Tarcal, Andrássy, Gróf Degenfeld, Szirmay kastélyok; Tállya, Mailott és Rákóczi kastélyok; Tolcsva, Dessewffy, Kurucz és Szirmay Waldbott kastélyok; Fűzérradvány, Károlyi-kastély.